четвртак, 4. јул 2013.

Dodatna oprema za rent a car vozilo


Dodatna oprema za rent a car


Radi bezbednije i lakše vožnje prilikom iznajmljivanja vozila, od rent a car agencije zatražite i potrebnu dodatnu opremu.
Rent a car firma je dužna da vam je obezbedi, a takodje i dam preporuči korišćenje iste ako to na primer, nalažu vremenski uslovi (zimske gume, lanci za sneg) ili zakonske klauzule (deca od 2 do 12 godine). U slučaju da imate potrebu za dodatnim vozačem ili više njih, raspitajte se za ovu uslugu kod agencije da li se nalazi u njihovoj ponudi.


Sedište za dete


Ako ćete u vozilu rent a car voziti i malu decu, shodno njihovom uzrastu morate da predvidite i odgovarajuće sedište.
Bezbednost je osnovno i najvažnije merilo prema kojem treba da dimenzionišete vaše zahteve za opremom koje treba da poseduje vozilo. Pojasevi za zadnja sedišta su neizostvani deo opreme. Sedište za decu mora da bude po važećim stanardima u zavisnosti od uzrasta deteta. Ono nikako  ne sme biti montirano na prednje sedište koje poseduje vazdušni jastuk. Takodje, sigurnosni pojasevi moraju biti pravilno podešeni i pričvršćeni da ba mogli da ostvare svoju predvidjenu funkciju.

Oprema za sneg - zimska oprema


U skladu sa zakonskim propisima ali i u skladu sa zahtevima bezbedne vožnje, tokom zimskog perioda sva vozila koja rentirate moraju biti opremljena adekvatnim zimskim gumama. Prilikom preuzimanja vozila u ovom periodu obavezno proverite da li su lanci za sneg u vozilu ili treba da ih preuzmete od agencije. U svakom slučaju informišite se na vreme za ovu uslugu jer ako je najavite nećete nepotrebno čekati.


Krovni nosač


Ova oprema se redje koristi pri iznajmljivanju i za ovu uslugu, morate prethodno da se raspitate i najavite, tj. informišete da li je u ponudi agencije za rent a car kako bi je blagovremeno rezervisali.

GPS navigacija


GPS ili elektronska navigacija je uredjaj koji će vam olakšati snalaženje i pogotovo ako rentirate vozilo u novoj sredini, mestu, gradu sigurno ćete mu biti što će vam uštedeti silno vreme oko pronalaženja lokacija i navigiranja u toku vožnje.

Umesto zaključka


Naravno, za svaki od ovih dodatnih elemenata, poželjno je i racionalno da se na vreme informišete kod agencije koju ste izabrali da iznajmite vozilo.

2 коментара:

  1. Kod nas mora sve da se trazi,duznost bi bila svake rent a car agencije da dostavi svu potrebnu dodatnu
    opremu bilo da se radi o sedistu za malo dete,opremu za voznju u letnjim ili zimskim uslovima.
    Tako je bar u normalnim zemljama.

    ОдговориИзбриши
  2. Mnogo koristan članak sa puno informacija, osobno nisam nikada imala problema sa najmom vozila, putovala sam uvijek ljetom.

    ОдговориИзбриши